У Єгипті збільшили кількість вимог до результатів тесту на COVID-19, які надають туристи під час в’їзду в країну, повідомляє посольство України в Єгипті.

Зараз усі туристи старше шести років під час перетину єгипетського кордону зобов’язані мати із собою сертифікат із негативним результатом ПЛР-тесту,  що зроблений не пізніше ніж за 72 години до прибуття.

Нові вимоги до сертифікатів ПЛР-тестів:

 має бути англійською мовою;

 має містити інформацію про особу, якій належить тест;

 наявність точної дати та часу здачі тесту, а також указаний конкретний вид тесту (приймаються результати типу RT-PCR);

 має бути виданий офіційно зареєстрованою лабораторією (у країні походження документу), з її печаткою, підписом лікаря та/або QR-кодом, що містить посилання на результат тесту на офіційному вебсайті лабораторії;

 не має містити жодних виправлень;

 не має бути заповненим від руки.

Якщо сертифікат не пройде перевірку, доведеться здати повторний тест після прильоту.

Якщо тест буде позитивним, туриста ізолюють в окремому корпусі заброньованого ним готелю до моменту отримання негативного тесту.

Посольство України просить перед вильотом переконатися, що страховий поліс може в разі потреби покрити витрати на ізоляцію та лікування. Посольство не може змусити органи Єгипту скасувати ізоляцію чи зменшити її термін. З питань процедури та часу проведення повторного ПЛР-тесту необхідно звертатися до страхової компанії та/або туристичного оператора.


Міністерство охорони здоров’я не рекомендує українцям подорожувати до 38 країн, а 156 вважає безпечними. Єгипет поки що перебуває в «зеленій» (безпечній) зоні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі