Естонська компанія Bolt завершила сезон прокату електросамокатів у Києві через ускладнення погодних умов (мороз, опади й ожеледь).

За даними Bolt, протягом п’яти місяців їхніми самокатами скористалися «сотні тисяч» мешканців Києва. Середня тривалість поїздки становила 21 хвилину, а середній накат за поїздку – 9 кілометрів.

«COVID-19 спричинив певні незручності: використання громадського транспорту стало небезпечним через його переповненість. Саме тому багато хто віддавав перевагу електросамокатам», – кажуть у Bolt.

Наступний сезон в Україні компанія розпочне у 2021 році, під час якого планує запустити прокат електросамокатів в інших містах України.


Першу точку оренди самокатів у Києві Bolt запустив восени 2019-го на території технопарку UNIT.City, а в серпні 2020-го послуга стала доступною в усьому місті.

У 2021 році Bolt планує запустити прокат електросамокатів та електровелосипедів у 100 містах Європи. Сума інвестицій компанії в розвиток мікромобільності та виробництво власного електротранспорту має скласти 100 мільйонів євро. До 2025 року Bolt планує компенсувати мінімум 5 мільйонів тонн транспортних викидів CO2 в Європі в межах екопрограми Green Plan.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Bolt