В Україні показали відеоролик «Мандруй Україною. Чорнобиль», який входить до промо-кампанії розвитку туризму в Україні, розповіли у ДАРТ.

Відео про Чорнобиль представили в День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. У ролику знявся український каноїст, дворазовий олімпійський чемпіон Юрій Чебан. Музичним супроводом до відео стала пісня «Місто» гурту ONUKA.

«Чорнобильська зона відчуження – це місце, де зупинився час, де варто побувати кожному та подумати про сенс життя. Щоб потім побачити, як відроджується природа на руїні, зробленій цивілізацією. Тут ви можете побути наодинці із собою та світом, осягнути те, що зазвичай ховається за сірою буденністю», – розповіли в туристичному агентстві. 

Проєкт «МандруйУкраїною» – масштабна промо-кампанія, орієнтована на розвиток внутрішнього туризму в Україні. Її реалізують волонтери за участі держави, міських адміністрацій, бізнесу та креативних індустрій. У межах  проєкту вже виходили два промо-ролики.

Перший презентували в липні 2020 року за участю призерки Олімпійських ігор з художньої гімнастики Ганни Різатдінової та кулінарного експерта Євгена Клопотенка. Вони показали біосферний заповідник «Асканія-Нова» на Херсонщині. У серпні 2020 року з’явився другий ролик, у якому гурт «Антитіла» на чолі з Тарасом Тополею розповіли про заповідник «Хортиця» в Запоріжжі.


В Україні щороку 14 грудня вшановують ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Цього дня в 1986 році завершилося будівництво захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі