Європейські країни повертаються до жорстких обмежень через розповсюдження коронавірусу. З 16 грудня Литва та Німеччина запроваджують майже повний локдаун.

Литва

Уряд Литви продовжив карантинний режим до 31 січня та вирішив його посилити, пише LRT.

Населенню буде дозволено залишати домівку лише для походу на роботу, до магазину, лікарні чи на похорон. Виїжджати за межі свого муніципалітету можна лише в разі надання медичної допомоги чи для роботи там. Тісні контакти між сім’ями також під забороною. 

Повинні закритися магазини, що продають непродуктові товари. Дозволено працювати аптекам, зоомагазинам та оптикам. Школи й університети повинні перейти на дистанційне навчання, а дитсадки закриваються.

Німеччина

У Німеччині майже повний локдаун вводять з 16 грудня й триватиме він щонайменше до 10 січня, передає DW.

Будуть закриті перукарні, салони краси та магазини, за винятком продовольчих і тих, що продають товари щоденного попиту. Працюватимуть аптеки, банки, АЗС. Заборонено вживати алкогольні напої в громадських місцях і продаж піротехніки. 

Діти дошкільного та шкільного віку за можливості повинні залишатися вдома. Уряд рекомендує компаніям оголосити канікули на час локдауну та дозволяти співробітникам працювати з дому. 

Зустрічатися під час локдауну дозволено максимум п’ятьом людям із двох домогосподарств. Це обмеження послаблять для кола найближчих родичів на Різдво, з 24 по 26 грудня. Богослужіння в храмах дозволять, але без співів і з дотриманням гігієнічних заходів, а також за умови попереднього запису.


Французький уряд вирішив з 15 грудня ввести нічну комендантську годину на всій території країни. Вона діятиме з 20:00 до 6:00. Обмеження тимчасово скасують на Різдво, 24 грудня, а новорічна ніч винятком не стане.

Через зростання кількості хворих на COVID-19 уряд Греції продовжив локдаун до 7 січня. У країні діятиме комендантська година в нічний час і заборона на подорожі між префектурами. Також будуть закриті школи, ресторани, бари, корти й гірськолижні курорти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі