Київський застосунок для оренди квартир Bird запустив функцію – bird AI. Це допоможе визначати шахрайські оголошення за допомогою штучного інтелекту.

Що вміє bird AI:

 визначає тип контенту: рендер чи фото. Для привернення уваги в багатьох оголошеннях публікують тільки рендери. Аналіз показав, що це часто вказує на фейковість, пояснюють розробники. bird AI правильно визначає 9 з 10 рендерів;

 перевіряє, чи не були фотографії запозичені з інших сайтів в інших країнах;

 зіставляє вказану ціну оголошення з ціною, яка за оцінкою bird повинна бути адекватною для конкретного оголошення.

Розпізнавач фейків у bird AI справляється з пошуком шахрайських оголошень на 95%, розповів The Village Україна Вова Кубицький, Head of AI.

bird AI

Також bird AI вміє розпізнавати адреси, аналізувати фото, знаходити копії оголошень квартири на різних сайтах, розповідають засновники.

«Ми почали відображати результати роботи штучного інтелекту прямо в програмі. Наприклад, фейкові оголошення ми не видаляємо, а попереджаємо користувача», – розповідає The Village дизайнер і лідер команди bird Арсеній Фещенко.

Зараз команда працює над удосконаленням системи. Наприклад, вчать bird AI видаляти вотермарки з фотографій, розповідає Фещенко.

Bird AI доступний в останньому оновленні застосунку bird в AppStore.


Bird – це застосунок для оренди квартир у Києві. Програма створенв для iOS і показує всі квартири, які можна орендувати в Києві, на темній футуристичній 3D-мапі. У 2019 році застосунок отримав нагороди Red Dot у двох номінаціях: Interface & User Experience та Apps.

Розробники Bird також запустили сайт dashbird. Він відображає статистику середніх цін на оренду квартир у місті за останній час. Дані оновлюються щодня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Ілюстрація: bird AI