Мешканці багатоповерхового будинку на Лісовому масиві сплачують за опалення втричі менше базового тарифу. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Темп-6», що розташований на вул. Кубанської України, у листопаді 2020 року зекономили приблизно 90 тисяч гривень. Вони сплатили за опалення 13 гривень за квадратний метр, що втричі менше базового тарифу 38,5 гривень за квадратний метр.

Багатоповерховий будинок на вулиці Кубанської України, 37 (ОСББ «Темп-6»)

Будинок, якому рівно 50 років, із 2016 року бере участь у програмах з енергоефективності. За цей час у ньому реконструювали індивідуальний тепловий пункт (ІТП – спеціально обладнане приміщення, із якого здійснюється керування місцевими системами теплоспоживання), утеплили фасад, замінили вікна на енергозберігальні, замінили електричні мережі, відремонтували й утеплили покрівлю. Місто інвестувало в ці роботи майже 5 мільйонів гривень, а мешканці – 1,7 мільйонів гривень.

У будинку зробили новий індивідуальний тепловий пункт

Це зробили завдяки муніципальній програмі «70/30%», яка передбачає, що 30% вартості енергоефективних робіт сплачують мешканці, а 70% – місто.

За даними КМДА, у межах програми «70/30%» уже виконали 600 проєктів. Місто витратило на це майже 600 мільйонів гривень, а самі мешканці – понад 313 мільйонів.

Фото: КМДА

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі