Черговий локдаун в Україні запровадять з 8 по 24 січня, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

«Було ухвалено рішення про те, що з 8 по 24 січня наступного року включно в Україні будуть запроваджені посилені карантинні обмеження»,  сказав Шмигаль.

Додав: «Назвемо їх «зимові канікули заради безпеки». Це робиться для того, аби не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності, яка може настати й після новорічних свят».

Що заборонять і закриють: 

 Закриють заклади освіти, крім дошкільної освіти та спецзакладів.

 Заборонять роботу кафе, барів, ресторанів (крім продажу на виніс).

 Закриють ТРЦ, окрім продажу товарів першої необхідності та ліків.

 Закриють салони краси, заклади культури, фітнес-зали, басейни.

 Закриють продовольчі та непродовольчі ринки.

Також буде заборонено проведення всіх масових заходів – розважальних, спортивних, соціальних, рекламних, культурних. Виключення: офіційні спортивні заходи й ігри професійних спортивних клубів без глядачів. Не працюватимуть також заклади культури, окрім історико-культурних заповідників.

Що Працюватиме:

 громадський транспорт

 продуктові магазини (супермаркети)

 аптеки

 банки

поштові оператори

 готелі

Громадський транспорт працюватиме, аби люди могли їздити на роботу на ті підприємства, що працюватимуть у період карантину.


Карантин вихідного дня, який діяв в Україні з середини листопада, скасували 2 грудня. З того часу в уряді обмірковували запровадження жорсткого локдауну, проте точні дати були невідомі. Наразі по всій території України діють обмеження «помаранчевої» карантинної зони.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі