З початку 2020 року українці сплатили за комунальні послуги 54,7 мільярда гривень, розповіли в Мінрегіоні. Це без урахування платіжок за газ та електроенергію. У відсотках українці сплатили 101,6% від нарахованої суми. Що на 1,4% більше, ніж минулого року.

Але це не означає, що всі українці повністю сплачують комуналку або навіть переплачують за послуги. У міністерстві пояснили, що це свідчить про те, що частина споживачів розраховуються з боргами за попередні періоди.

«Наприклад, за опалення за цей період було нараховано 24 мільярди гривень, а сплачено 27 мільярдів, що на рівні 112, 2%. Тобто за опалення за січень-жовтень українці погасили боргів на 3 мільярди гривень, що є досить непоганим показником», – пояснили в Міністерстві розвитку громад і територій України.

До суми 54,7 мільярда гривень входять послуги теплопостачання, холодна та гаряча вода, водовідведення, вивезення побутових відходів, утримання будинків і прибудинкових територій.

На початку січня 2020-го заборгованість населення за ці послуги становила майже 30,5 мільярда гривень.

З грудня 2020 року державну офіційну статистику, зокрема й за комунальні послуги, можна дивитися в новому мобільному застосунку від Держстату.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА