На Куренівці, на вулиці Семена Скляренка, змінюють стовпи та ремонтують освітення, але в межах робіт прибрали світлофори на шестисмуговій дорозі, повідомляє житель міста Олег Рівтін.

Лариса Марцева / Facebook
Лариса Марцева / Facebook

Зокрема, світлофори забрали з двох перехресть: на перетині вулиць Скляренка та Петропавлівської площі, а також вулиці Скляренка та Балтійського провулку. Це спровокувало наїзди на двох пішоходів, каже Рівтін.

Олег Рівтін / Facebook

На іншому боці дороги розташовані школи, садочки, магазини, і, щоб потрапити до них, люди махають руками й зупиняють машини, пояснює Рівтін. Одна жителька викликала таксі, щоб перейти дорогу.

Центр організації дорожнього руху в коментарі «Хмарочосу» каже, що проблему вже вирішують, й обіцяє відновити світлофори. А в ситуації, що склалася, звинувачують забудовника ЖК «Навігатор» на Балтійському провулку, оскільки він заселив мешканців у ЖК, але не подбав про транспортно-пішохідну схему, пояснюють у центрі.


У Києві встановленням та утриманням технічних засобів регулювання дорожнього руху (дорожніх знаків, світлофорів, пристроїв примусового зниження швидкості «лежачі поліцейські») займається КП «Київдорсерівс». Ситуацію на дорогах контролює Центр організації дорожнього руху.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФотоЛариса Марцева, Олег Рівтін / Facebook

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна