Кабінет Міністрів України планує запровадити локдаун з 8 по 25 січня 2021 року, повідомляє LB.ua з посиланням на проєкт постанови.

Один із членів Кабміну повідомив виданню, що наразі триває обговорення. Остаточне рішення щодо запровадження жорсткого карантину буде ухвалено в другій половині дня 9 грудня. Засідання Кабміну почнеться об 14:00.

Під час локдауну з 8 січня по 25 січня будуть закриті:

  • Заклади освіти, крім дошкільної освіти та спеціальних закладів.
  • Кафе, бари, ресторани, крім продажу на виніс і закладів харчування в аеропортах.
  • ТРЦ, окрім продажу товарів першої необхідності.
  • Салони краси, заклади культури, фітнес-зали, басейни.
  • Продовольчі та непродовольчі ринки.
  • Заклади культури, окрім історико-культурних заповідників.

Також буде заборонено проведення всіх масових заходів – розважальних, спортивних, соціальних, рекламних, культурних. Виключення: офіційні спортивні заходи й ігри професійних спортивних клубів без глядачів.

Також Кабмін планує продовжити чинний карантин до 28 лютого 2021 року. Додатково хочуть заборонити діяльність молитовних приміщень за умови їх наповненості більше 50% від місць для сидіння, а також заборонити релігійні заходи, які не забезпечують дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

А громадським закладам подовжили час роботи на годину: тепер вони зможуть працювати до 23:00, проте розрахункові операції заборонені з 22:00.


Карантин вихідного дня, який діяв в Україні з середини листопада, скасували 2 грудня. З того часу в уряді обмірковували запровадження жорсткого локдауну, проте точні дати були невідомі. Наразі по всій території України діють обмеження помаранчевої карантинної зони.