Японія фінансує технології з підбору пар за допомогою штучного інтелекту, повідомляє BBC. У 2021 році уряд Японії виділить 19 мільйонів доларів для розвитку цього напряму.

Кількість новонароджених у Японії за 2019 рік становила 865 тисяч – рекордно низький показник, один із найнижчих у світі. Тому уряд використовує нові методи для підбору пар і зростання народжуваності.

Уряд Японії планує виділяти кошти стартапам та органам місцевого самоврядування, які будуть розвивати технології з підбору пар на основі штучного інтелекту. Фінансування нових проєктів дозволить здійснювати глибокий аналіз потенційного партнера: хобі, цінності, погляди на життя.

Проте соціокультурний і медичний антрополог Сачіко Хорігучі вважає, що доцільніше виділити ці кошти на фінансову допомогу молодим японцям у вигляді підвищення заробітних плат. Дослідження трендів у формуванні гетеросексуальних стосунків серед азійців вказує на зв’язок між низьким доходом та інтересом до романтичних стосунків.

За прогнозами, населення Японії скоротиться з 128 до 100 мільйонів до 2049 року. Тому проблема народжуваності є критично важливою, пише видання.

Окремі застосунки з пошуку пар уже тестують використання штучного інтелекту. Наприклад, на його основі працює функція суперлайк у Tinder.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі