У програму літніх Олімпійських ігор 2024 року в Парижі внесли додаткові види спорту, повідомляє Міжнародний олімпійський комітет.

Зокрема, додали скейтбординг, спортивне скелелазіння, серфінг і брейк-данс. Таке рішення комітет пояснює тим, що ці види спорту інклюзивні та цікаві. Тож залучать до Олімпіади більше молоді.

Водночас зменшили квоту в боксі та важкій атлетиці. Це сталося через використання допінгу в цих сферах.

Серед інших нововведень:

 квота на гендерну рівність. У змаганнях мають брати участь 50% чоловіків і 50% жінок;

 зменшення кількості всіх спортсменів до 10 500 людей. Наприклад, на Олімпіаді в Токіо 2021 року спортсменів має бути на 592 людини більше; 

 зменшення кількості всіх заходів. Якщо на попередніх Іграх їх було 339, у 2024 році − 329.

Це зробили для того, щоб адаптувати Олімпійскі ігри до світу після пандемії, пояснюють організатори.


Уперше гендерну збалансованість вирішили ввести на Олімпіаді в Токіо. Там кількість жінок має становити 48,8% учасників. А на церемонії відкриття Олімпійських ігор від кожної країни прапор зможуть виносити одразу два атлети − чоловік і жінка.

Олімпійські ігри 2024 пройдуть у столиці Франції Парижі. Перед цим має відбутися Олімпіада в Токіо, Японія. У лютому, під час спалаху коронавірусу, ВООЗ заявляла, що немає причин для перенесення термінів олімпаіди. На початку березня оргкомітет розглядав можливість проведення олімпіади без глядачів. Але 24 березня 2020 року вирішили перенести Олімпійські ігри-2020 на літо 2021 року через пандемію.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі