Через зростання кількості хворих на COVID-19 частина країн Європи посилюють карантин або продовжують уже чинні обмеження. 7 грудня стало відомо про оновлення в політиці щодо карантину в Греції та Швеції.

Греція

Уряд Греції продовжив локдаун у країні до 7 січня, повідомляє Ekathimerini.

У січні продовжить діяти комендантська година в нічний час і заборона на подорожі між префектурами.

Закритими будуть школи, ресторани, бари, корти й гірськолижні курорти. А про обмеження діяльності церков, перукарень і магазинів роздрібної торгівлі уряд оголосить пізніше цього тижня.

Кількість померлих від коронавірусу в Греції – понад 3000, загальна кількість інфікованих – понад 115 000.

Швеція

У березні Швеція останньою ввела карантин, але «м’який» і до листопада не запроваджувала жорстких обмежень. Але після різкого збільшення хворих на COVID-19 восени уряд країни вирішив припинити експеримент із «добровільним» карантином і з 22 листопада поступово вводить локдаун, передає ВВС.

«Влада обрала стратегію, яка повністю відрізнялася від тієї, яку наслідувала решта Європи, і через це країна сильно постраждала під час першої хвилі», – кажуть у Каролінській університетській лікарні в Стокгольмі.

Головний епідеміолог Швеції Андерс Тенгелл, який просував політику колективного імунітету проти COVID-19, визнав, що нація його не набула.

У листопаді шведам заборонили збиратися групами більше 8 осіб (це передбачає, зокрема, закриття кінотеатрів та інших розважальних закладів), 7 грудня в країні закрилися школи, а на новорічні свята країна готується до повного локдауну: від заборони на масові зібрання до обмеження продажу алкоголю.

Кількість померлих від коронавірусу у Швеції – понад 7000, загальна кількість інфікованих – 279 000.


 Грузія запровадила локдаун із 28 листопада до 31 січня.

 Україна введе локдаун 100%, кажуть в РНБО.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі