Громадський транспорт, церкви, готелі та гірськолижні курорти не закриватимуть на локдаун, який, імовірно, введуть з початку січня, повідомляє «Українська правда» з посиланням на головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Громадський транспорт не буде припиняти роботу, як це було під час весняного карантину, розповів заступник міністра охорони здоров’я Ляшко під час спілкування з журналістами.

Також серед переліку закладів, які не будуть закривати на можливий жорсткий карантин, – продуктові магазини, храми, готелі та гірськолижні курорти. Останні, за словами Ляшка, будуть стимулювати людей виїжджати за межі великих міст на час пандемії.

У церквах, зі свого боку, буде діяти обмеження в одну людину на кожні 5 м².

Водночас повністю повинні припинити роботу школи, розважальні заклади й торговельно-розважальні центри. Закладам громадського харчуванням дозволять працювати виключно на самовивіз і доставку. 

Остаточне рішення щодо введення локдауну та перелік його правил уряд має ухвалити на засіданні 9 грудня.


Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що за можливого локдауну в січні не будуть закривати кордони для громадян України.

4 грудня в Міністерстві охорони здоров’я заявили, що не будуть рекомендувати введення локдауну до кінця грудня, але планують тритижневий жорсткий карантин у січні.

1 грудня в Міністерстві інфраструктури анонсували обмеження роботи транспорту за можливого локдауну, але без закриття кордонів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі