Кордони й авіасполучення не планують закривати в Україні за ймовірного локдауну в січні, заявив президент Володимир Зеленський у відеоблозі.

«Для громадян України державний кордон буде відкритий і для виїзду, і для в’їзду. [...] Імовірний локдаун у січні не означає, що вам треба скасувати заплановану відпустку чи здавати авіаквитки», – розповів Зеленський.

Водночас президент заявив, що «зовсім уникнути локдауну буде дуже складно», а «немала ймовірність локдауну в січні існує». Утім уряд повинен заздалегідь попередити про введення жорсткого карантину й чітко пояснити його правила, додав Зеленський.

«Я вірю та сподіваюся, що наразі [локдаун] нам не потрібен. Ми зважували всі «за» та «проти», радилися з представниками місцевої влади й отримали оцінку Міністерства охорони здоров’я щодо контрольованості ситуації в лікарнях, і я рекомендував прем’єр-міністру не оголошувати локдаун у грудні», – доповнив президент.


4 грудня в Міністерстві охорони здоров’я заявили, що не будуть рекомендувати введення локдауну до кінця грудня, але планують тритижневий жорсткий карантин у січні.

1 грудня в Міністерстві інфраструктури анонсували обмеження роботи транспорту за можливого локдауну, але без закриття кордонів. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі