У Північній Кореї публічно стратили чоловіка за порушення карантину. Таким способом влада країни хотіла налякати інших громадян і змусити дотримуватися протиепідемічних заходів, повідомляє RFA з посиланням на джерела.

Розстріляний був 50-річним чоловіком, що займався контрабандою й завозив товари з Китаю. Його звинуватили в порушенні карантину. Страта відбулася 28 листопада.

«Вони провели публічну страту через розстріл, щоб погрожувати мешканцям тут, у прикордонній зоні, оскільки було багато контактів із людьми по той бік кордону, зокрема багато контрабанди», – заявило джерело.

У Північній Кореї публічно заявляють про відсутність хворих на коронавірус COVID-19 на території країни. Там застосовують суворі карантинні заходи, зокрема блокують цілі міста й округи, забороняють переміщатися між провінціями.

Будь-які торгові зв’язки з Китаєм були припинені, але мешканці прикордонних районів, які заробляють на життя контрабандою, продовжували перетинати кордон. Побоюючись, що контрабандисти можуть принести вірус, Північна Корея ввела жорсткіші заходи. Зокрема, прикордонникам наказали стріляти в будь-кого на відстані кілометра від кордону.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі