На новорічні свята в Києві не буде традиційних концертів і шоу-програм. Для мешканців столиці та гостей облаштують святковий маршрут із фотозонами та ярмарком. Подробиці святкування розповіли в Київській міській держадміністрації.

У кожному районі столиці до свят з’явиться новорічна ялинка та прикраси. Головна ялинка країни буде на Софійській площі, головна ялинка Києва – біля Арки дружби народів, а центральна ялинка Подолу – на Контрактовій площі. Між цими локаціями буде створено новорічний маршрут завдовжки 8 кілометрів. Його прокладуть від Арки дружби народів через пішохідно-велосипедний міст, Володимирську гірку, Алею художників, Андріївський узвіз та до Контрактової площі.

Святковий маршрут у центрі Києва. Зображення: КМДА

Протягом усього маршруту будуть розміщені світлові й артінсталяції в тематиці казкового лісу. Дорогою можна буде придбати сувеніри та гарячі напої. На кожній із локацій будуть зони розваг (ковзанка, оглядове колесо, льодова гірка) та фотозони. Так у КМДА хочуть спонукати киян більше рухатися.

«Звісно, не обійдеться й без карантинних обмежень. Цього року під час новорічно-різдвяних свят концерти, різноманітні шоу-програми та фудкорти не передбачаються», – розповів в. о. першого заступника міського голови Валентин Мондриївський.

Відкриття ялинки на Софійській площі, Київ, 19 грудня 2018 року. Фото: Анна Бобирєва для The Village Україна

Засвічення ялинок у Києві відбудеться у день Святого Миколая, 19 грудня, о 19:00. Офіційне святкування в центрі міста триватиме до 19 січня 2021 року.


Ще одну святкову локацію вже почали монтувати на Печерську. Там буде найвища гірка столиці й ковзанка.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі