Притулок для тварин «Сіріус» на краудфаундинговій платформі «Спільнокошт» збирає гроші на друк книги «Практичне керівництво з людинознавства» від імені пса Гермеса.

«Мене звуть Гермес. Я довгий час жив на вулиці, але в один прекрасний день вирішив стати розсудливим і завести людину, оскільки відчув природний інстинкт і що настав час. Тепер моє сімейне становище: «Є людина», і я став блогером», – ідеться в описі до книги.

Пес-блогер Гермес

У книзі пес-блогер нібито дає поради іншим тваринам, які планують завести свою людину або вже живуть в сім’ях.

Кошти з продажу книги «Сіріус» планує витратити на реконструкцію притулку, проєкт якої розробили архітектори бюро АІММ. Проєкт передбачає спорудження 51 модуля для тварин (у кожному по 16 вольєрів), кожен з яких обійдеться в приблизно 2,5 мільйона гривень. Наразі вже запущено в експлуатацію перший такий модуль. Також у межах реконструкції планують побудувати ветеринарну клініку, кухню, склади для харчування й матеріалів, облаштувати парк для прогулянок.

Книга «Практичне керівництво з людинознавства»

«Практичне керівництво з людинознавства» продаватимуть у країнах СНД, Канаді, США. Зараз збирають кошти на друк першої партії – 500 примірників. Для цього потрібно 77 780 грн.

Пес-блогер Гермес

Купити книгу можна буде в книжкових крамницях та онлайн-магазинах, pet friendly місцях і замовити через соціальні мережі.


«Сіріус» є одним з найбільших притулків для бездомних тварин в Україні, існує з 2000 року. Знаходиться в селі Федорівка Київської області. Наразі в притулку проживає понад 3 тисячі собак і котів.

Фото: «Сіріус»

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі