Міністерство охорони здоров'я запропонує уряду ввести локдаун із початку січня 2021 року тривалістю на три тижні, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

МОЗ чекає пік захворюваності на грип у січні та лютому 2021 року. Саме тоді медична система може мати серйозне навантаження і тоді треба зменшити кількість хворих на коронавірус, пояснює міністр.

Відтак до кінця грудня недоцільно вводити жорсткий карантин, додав Степанов. Оскільки зараз в Україні хоч і є стабільний приріст нових випадків захворювання на COVID-19, але без різких стрибків, пояснює міністр.


Протягом трьох днів, з 2 по 4 грудня 2020 року, в Україні фіксують понад 13, 14, 15 тисяч хворих на коронавірус за добу відповідно. При цьому фіксують велику кількість людей, що одужали (щодня понад 13 тисяч). Учора, 3 грудня 2020-го, одужала рекордна кількість пацієнтів –  15 372 особи, що перевищило кількість нових хворих за добу.

В Україні введуть локдаун, але його дати ще точно не визначили. Його введуть або в грудні, або з 2 січня.

У разі запровадження локдауну в Україні будуть обмеження в роботі транспорту. Але громадський, залізничний транспорт та авіаперевезення будуть працювати.

З 25 листопада 2020 року набрала чинності постанова, згідно з якою уряд повинен завчасно попереджати про посилення карантину, за 7 днів до початку дії карантинних обмежень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі