В Україні вакцину від коронавірусу планують зареєструвати за скороченою процедурою після того, як її сертифікує ВООЗ. Про це розповів «Суспільному» голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, меддопомоги та страхування Михайло Радуцький.

Для цього Верховна Рада розгляне відповідний законопроєкт. Крім цього, хочуть розширити список країн, з яких можна ввозити вакцину. Наприклад, додадуть Мексику, Бразилію й Індію.

Через великий попит на вакцини заводи можуть не встигати виготовляти необхідну кількість доз, каже Радуцький. Тому виробники вакцин можуть замовляти їхнє виготовлення в інших країнах. Наприклад, британську вакцину AstraZeneca планують виробляти також в Індії, пояснює нардеп.

Для того, щоб зареєструвати британську вакцину індійського виробництва в Україні за спрощеною процедурою, потрібно ухвалити такий законопроєкт.


Велика Британія першою серед західних країн схвалила вакцину від коронавірусу від Pfizer і BioNTech. Ця вакцина показала ефективність до 95%. Країна придбала 40 мільйонів доз. Перші дози вакцини надійдуть у Британію найближчими днями й розпочнеться вакцинація пріоритетних груп населення.

Серед мешканців України – 40% не готові робити щеплення від COVID-19, навіть якщо вакцина буде безкоштовною. Водночас 55% українців готові зробити щеплення, якщо воно буде безкоштовне.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі