Серед мешканців України 40% не готові робити щеплення від COVID-19, навіть якщо вакцина буде безкоштовною. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».

За даними дослідження, 55% українців готові зробити щеплення від коронавірусу COVID-19, якщо вакцина буде безкоштовною. Але 40% не збираються цього робити. Якщо ж вакцина буде платною, то лише 35% українців планують робити щеплення, а 57% – ні.

Прихильників безкоштовного вакцинування більше серед представників старшого покоління та мешканців сіл, а платного – серед молоді й жителів Києва.

Водночас 42% респондентів виступають за запровадження в Україні жорсткого карантину. 58% вважають, що поширення коронавірусу після повного локдауну призупиниться.


Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, в Україні не будуть продовжувати карантин вихідного дня, на території всієї країни діятимуть обмеження помаранчевої зони. В уряді поки не вирішили, з якого числа введуть повний локдаун. Розглядаються два варіанти – або з грудня (на новорічні свята), або з 2 січня.

Велика Британія першою серед західних країн схвалила вакцину від коронавірусу від Pfizer та BioNTech. Ця вакцина показала ефективність до 95%.