Велика Британія першою серед західних країн схвалила вакцину від коронавірусу від Pfizer і BioNTech, повідомляє The Guardian. 

Її схвалили для екстреного використання Управлінням з регулювання лікарських засобів і медичних товарів (MHRA) до ухвалення відповідних рішень у США та Європі.

Країна придбала 40 мільйонів доз. Перші дози вакцини надійдуть у Британію найближчими днями.

Спільний комітет із вакцинації та імунізації опублікує поради щодо пріоритетних груп, яким варто отримати вакцину першими. Зокрема, ідеться про медперсонал, людей похилого віку та клінічно вразливих людей, які мають супутні захворювання. 


Компанії Pfizer і BioNTech розробили вакцину від COVID-19, яка показала ефективність 90% у третій (останній) фазі клінічних випробувань. Згодом ефективність зросла до 95%.

 Особливість вакцини в тому, що її потрібно зберігати за -70 °С. Однак виробники кажуть, що терміном до 5 днів її можна тримати в холодильнику за температури 2–8 °С. Це означає, що буде можливість доставляти вакцину тим людям, які через особисті причини не можуть самостійно приїхати на вакцинацію в медзаклад. Наприклад, люди похилого віку.

Виробники планують отримати майже 13 мільярдів доларів із продажу вакцини від коронавірусу. Pfizer розглядає продаж вакцини як комерційну можливість. Компанія відмовилася від фінансування своїх досліджень коштами уряду США. Тож разом із BioNTech вони витратили майже два мільярди доларів власних грошей на розробку вакцини.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі