Організатори новорічних ярмарків у Києві анонсують роботу фудкортів на святкових локаціях, проте в Держпродспоживслужбі кажуть, що в разі запровадження локдауну продаж їжі та напоїв на вулиці буде заборонено.

«У Києві всі вуличні ялинки будуть проводитися, але без реалізації та приготування алкогольних напоїв і роботи фудкортів. На тих підприємців, хто зважаться відкрити фудкорти, чекає закриття», – пояснив голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан у коментарі «Сегодня».

ВІдкриття «головної ялинки країни» в Києві, на Софійській площі, 20 грудня 2017 року / Анна Бобирєва для The Village Україна

За його словами, приготування їжі в умовах карантину може відбуватися лише в закритих приміщеннях з дотриманням норм безпеки, тому традиційні шашлики та барбекю на новорічних ярмарках під забороною. Служба обіцяє проводити перевірки й закривати кухні порушників карантину.


Уряд вирішує, коли саме запроваджувати карантинний локдаун – з грудня або вже з 2 січня 2021 року. У разі введення локдауну громадський транспорт працюватиме, але можуть діяти обмеження щодо кількості пасажирів у салоні, пояснили в Мінінфраструктури.