В Україні введуть локдаун, але його дати ще точно не визначили, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі каналу «Україна 24».

За його словами, локдаун введуть або в грудні, або з 2 січня.

«Те, що локдаун буде, – 100%. Але це залежить від того, як ми будемо ставитися одне до одного й дотримуватися рекомендацій», – сказав Данилов.

Він підкреслив, що ситуацією з епідемією повинна активно займатися влада на місцях.

«Є регіони, де сьогодні ситуація не проста: Київ, Дніпро, Одеса й інші. А є території, де сповільнено поширення епідемії. РНБО моніторить, що відбувається в місцевих радах, і ми дуже здивовані, чим вони займаються. Вони роблять все що завгодно, крім з’ясування ситуації, що відбувається з коронавірусом на їхніх територіях. Усі мери, депутати місцевих рад повинні бути залучені до цього процесу», – сказав Данилов.


 11 листопада в Україні скасували «адаптивний» карантин і ввели загальнодержавний, який передбачає обмеження «помаранчевої» карантинної зони на всій території країни. Водночас ввели «карантин вихідного дня»: у суботу та неділю відвідувачів не мають права приймати, зокрема, заклади громадського харчування, спортивні зали та ТРЦ.

 Із 25 листопада набрала чинності постанова, згідно з якою уряд повинен попереджати про посилення карантину за сім днів до його початку.

 Із початку пандемії в Україні на коронавірус захворіли 745 123 людини, з них 355 172 одужали, а 12 548 померли від ускладнень. У світі на COVID-19 захворіли 63 мільйони людей, із них 40 мільйонів одужали й майже 1,5 мільйона померли.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Erik Mclean / Unsplash