МОЗ не буде рекомендувати продовжувати «карантин вихідного дня», повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов каналу «Україна 24».

«Карантин вихідного дня» не показав ефективність, на яку розраховували в МОЗ, пояснив міністр. Кінцеві результати цього карантину можна оцінити через тиждень, додав він.

Причиною низької ефективності «карантину вихідного дня» Степанов вважає те, що українці не дотримувались усіх прописаних правил. Водночас він відзначив зменшення динаміки захворюваності в Україні. 


 11 листопада 2020 року в Україні запровадили «карантин вихідного дня». Він діяв протягом трьох тижнів. 28–29 листопада 2020 року стали останніми вихідними, коли діяв карантин. У цей час була заборонена робота ТРЦ, закладів культури та харчування, а також спортзалів і басейнів.

 Учора, 30 листопада, в Україні зафіксували майже 10 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус. Рекорд був 28 листопада. Тоді виявили 16294 нових хворих на коронавірус за добу.

На зимові свята в Україні можуть ввести локдаун. Уряд готується до всіх можливих сценаріїв розвитку пандемії COVID-19.

З 25 листопада 2020 року набрала чинності постанова, згідно з якою уряд повинен завчасно попереджати про посилення карантину, за 7 днів до початку дії карантинних обмежень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі