На Хрещатику, біля ЦУМу, встановлюють острівець безпеки та замінюють світлофори, повідомив Дмитро Жовтенко у велоспільноті «Білий велосипед».

Дмитро Жовтенко / Facebook

Це проєкт Громадського бюджету Києва 2017 року.  Він називається «Безпечні переходи з острівцями безпеки». Ініціаторами проєкту стала команда Urban Crew.

Дмитро Жовтенко / Facebook

Автори проєкту відзначили, що наземні пішохідні переходи в Києві небезпечні. Пішоходам треба долати 46 смуг руху без можливості перечекати хвилю зустрічного потоку, кажуть вони. Тож запропонували облаштувати чотири пілотні переходи з острівцями безпеки. На реалізацію було потрібно 368 тисяч гривень.

Дмитро Жовтенко / Facebook

Адреси пілотних проєктів:

 нерегульований перехід біля Парламентської бібліотеки на Грушевського, 1/2

 регульований перехід через Хрещатик біля ЦУМу (Хрещатик, 38)

 нерегульований перехід біля Маршала Гречка, 14

 нерегульований перехід біля Маршала Гречка, 8

Перехід через Хрещатик біля ЦУМу останній, який облаштовуєть у межах проєкту. Інші три вже облаштували, каже автор ініціативи Вадим Денисенко.


 У 2018 році КМДА вирішила зробити наземний пішохідний перехід на Хрещатику постійним і з розбірним «острівцем безпеки», який зможуть демонтувати на час парадів.

Також біля ЦУМу відкрили відремонтований підземний перехід. Його ремонтували з 2016 року.

 «Острівці безпеки» почали встановлювати в Києві у 2017 році. З початку 2020 року в усіх районах Києва на дорогах облаштували 62 «острівці безпеки».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фотоДмитро Жовтенко / Facebook