Київський ТРЦ Gulliver з 25 листопада до 10 грудня підсвічуватимуть помаранчевим кольором. Це знак підтримки міжнародної кампанії «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства», повідомляє організація «ООН Жінки в Україні».

За словами організаторів акції, помаранчевий колір уособлює «більш яскраве майбутнє, вільне від насильства проти жінок і дівчат».

«Фасад торговельного центру є найбільшим в Україні та Європі й завжди слугує головною афішею Києва, що інформує людей про важливі події в місті та країні. У цей період у багатьох країнах відомі будівлі й пам’ятки архітектури підсвічуються також на знак солідарності протидії насильству», – кажуть організатори акції.


 За даними «ООН Жінки в Україні», 49% жінок в Україні стикалися з сексуальними домаганнями. Жінки становлять 86% жертв зґвалтувань і 78% потерпілих від домашнього насильства. В умовах карантину кількість звернень на національну «гарячу лінію» із запобігання домашньому насильству збільшилась удвічі.

 Через домашнє насильство в Києві з початку року до поліції та соціальних служб звернулися по допомогу майже 19 тисяч разів.

 У травні 2020 року в Києві відкрили першу «кризову кімнату» для жертв домашнього насильства, а в листопаді – другу. Адреси обох кімнат не називають публічно з міркувань безпеки. Є лише номери «Телефону довіри», куди можна звернутися по допомогу: 044 272-15-00 з мобільного та 15-00 зі стаціонарного.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: «ООН Жінки в Україні»