Німеччина посилює карантин до 20 грудня 2020 року, але не виключають продовження дії обмежень у січні 2021 року, повідомляє DW із посиланням на канцлерку Ангелу Меркель.

Додаткові обмеження:

 захисні маски в школах;

 на приватних зустрічах можуть бути присутні 5 осіб із двох сімей (раніше було 10);

 ресторани та бари повинні залишатися зачиненими протягом свят;

 категорично не рекомендують подорожі, зокрема, на гірськолижні курорти, до 10 січня 2021 року.

Виняток на Різдво: дозволять приватні зібрання в групі до 10 людей із різних сімей, не враховуючи дітей до 14 років.

Крім цього, уряд планує перенести шкільні канікули на 16 грудня (зазвичай починаються 23 грудня). Роботодавців закликають надати можливість працівникам виконовути роботу вдома.

До свят і після них людей просять проходити добровільну самоізоляцію. А також не рекомендують використовувати на свята феєрверки. Однак прямо не забороняють.


 Із 2 листопада 2020 року Німеччина оголосила про посилення карантину. У країні закрили ресторани, бари, дискотеки, спортзали, салони краси, тату-салони, масажні кабінети, концертні зали, театри, кінотеатри, казино та готелі (винятки лише для туристів із терміновими відрядженнями). Збиратися рекомендують групами не більше 10 людей. Обмеження мали запровадити на 14 днів з подальшим переглядом ситуації.

 За час пандемії в Німеччині виявлено майже мільйон випадків захворювання на коронавірус. Від ускладнень померли більше 15 тисяч людей. Зараз хворіє понад 300 тисяч осіб.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі