Поліція припинила кінопоказ в автокінотеатрі Multiplex, повідомляє «Економічна правда».

У кінотеатрі заявили про «свавілля поліції», яка вимагала терміново закрити автокінотеатр і вигнати глядачів.

За словами керівництва кінотеатру, поліція не надала офіційних обґрунтувань своїх дій. Вона послалася на вимогу керівництва та постанову Кабміну №641. Правоохоронці запропонували добровільно звільнити майданчик і припинити показ кінофільму.

Поліція відмовлялася складати протокол із зазначенням норм, які саме порушив автокінотеатр, кажуть у Multiplex. Крім цього, прибули ще три патрулі Нацполіції, додали там. Кінопоказ, зрештою, припинили.

Кінопоказ відбувався в будній день на вертолітному майданчику в конгресно-виставковому центрі «Парковий». Глядачі дивилися фільм, сидячи у власних машинах.


 Постанова Кабміну №641 затверджує та регулює норми й умови карантинних обмежень. У постанові йдеться про обмеження роботи кінотеатрів з наповненістю понад 50% людей у приміщенні кінозалу. А також про заборону роботи після 22:00 закладів громадського харчування.

 11 листопада 2020 року в Україні запровадили карантин «вихідного дня». Він передбачає, що в суботу та неділю не працюють заклади громадського харчування, спортивні зали та ТРЦ. 28 та 29 листопада 2020 року – останні вихідні, коли діє цей карантин.

 З 25 листопада 2020 року уряд повинен попереджати про посилення карантину за 7 днів до введення обмежень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Multiplex