Голова Патрульної поліції Євгеній Жуков показав на собі, як діє електрошокер Taser Х2. Нещодавно Нацполіція купила 200 таких пристроїв.

У поліції переконують, що Taser Х2 не завдає шкоди здоров’ю та схвалений українським МОЗ.

Taser автоматично записує час, місце та тривалість кожного використання. Його можна застосовувати як дистанційно, так і контактно.

«Мої м’язи максимально скоротилися, але я весь час був притомний і міг вільно дихати. Щойно Taser вимкнувся, неприємні відчуття минули. Наразі я почуваю себе як після виснажливого тренування та точно не готовий вступати в бійку», – описав свої відчуття Жуков.


 Наразі поліцейські мають право застосовувати електрошокер для відбиття нападу на людей або об’єкт під охороною, а також для відбиття нападу тварини, яка може травмувати або вбити людину.

 11 листопада Кабмін запропонував розширити перелік ситуацій для використання електрошокера, зокрема, коли правопорушник чинить фізичний опір поліцейському, намагається втекти або погрожує використанням зброї.

 Електрошокери використовують поліцейські в понад 100 країн світу, зокрема в США, Канаді, Великобританії, Франції, Австралії, Німеччині й Ізраїлі. Електрошокер безпечніший, ніж вогнепальна зброя, але й унаслідок його використання зафіксовані летальні випадки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: скриншот відео Патрульної поліції