У Франції перенесли розпродаж у «чорну п’ятницю» з 27 листопада на 4 грудня 2020 року, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Le Parisien.

Ритейлери, магазини та Мінекономіки Франції домовилися про перенесення сезону розпродажу, щоб дозволити швидке повторне відкриття магазинів в умовах максимальної безпеки для здоров’я.

Тож 4 грудня почнуться акції «чорної п’ятниці», але за умови, що до того часу магазини відновлять роботу.


 Французький уряд розробляє новий карантинний протокол. Він зможе дозволити відкрити магазини за певних умов. Наприклад, мають збільшити площу на одну людину до 8 м², а для магазинів із площею понад 400 м² потрібно буде обов’язково рахувати клієнтів. Також магазинам дозволять працювати в неділю й у продовжений час.

З 17 жовтня 2020 року в дев’яти містах Франції ввели комендантську годину в нічний час (у Парижі, Греноблі, Ліллі, Ліоні, Марселі, Монпельє, Руані, Сент-Етьєні та Тулузі). У цих містах живе близько третини французького населення.

 А з 30 жовтня 2020 року Франція посилила карантинні обмеження в усій країні. Вийти з дому дозволяється в кількох випадках: на роботу, до лікаря, допомогти близьким, а також на прогулянку поруч із домом. Для вільного пересування людям потрібен спеціальний документ. Обмеження діють до 1 грудня 2020 року.

 У Франції хворіє на коронавірус майже два мільйони людей. За час пандемії в країні померли понад 48 тисяч людей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі