За відсутності маски в громадських місцях і транспорті поліція має право не тільки складати адміністративні протоколи за порушення карантину, а й на місці виносити рішення стосовно порушиників, помідомляє голова Нацполіції України Ігор Клименко.

Однак спочатку поліція робитиме зауваження. Тільки в разі відмови будуть документувати дії правопорушника й виписувати штраф, додав він.


 19 листопада 2020 року президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає штрафи за відсутність захисної маски на обличчі в людей у громадських закладах і транспорті. Сума штрафів – від 170 до 255 гривень.

 Штрафувати за відсутність маски будуть одразу на місці. На це мають право поліцейські, працівники епідемконтролю та представники органів місцевого самоврядування.

11 листопада в Україні скасували «адаптивний» карантин і ввели загальнодержавний, який передбачає обмеження «помаранчевої» карантинної зони на всій території країни. Водночас ввели «карантин вихідного дня»: у суботу та неділю відвідувачів не мають права приймати, зокрема, заклади громадського харчування, спортивні зали та ТРЦ. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна