Верховний Суд не дозволив приватній компанії приватизувати частину будівлі Національної спілки письменників на вулиці Банковій, повідомили в Офісі Генпрокурора.

Також суд зобов’язав компанію знести літній майданчик закладу, який був прибудований біля будинку.

Ідеться про споруду на вулиці Банковій, 2, відому як маєток Лібермана. Вона є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення.

Прокуратура з’ясувала, що приватна компанія хотіла визнати за собою право власності на частину будівлі, яка належить Національній спілці письменників України, яка там і розташовується.

Компанія, назва якої не вказується, хотіла приватизувати частину будинку, бо нібито за договором зі спілкою від 2010 року отримувала таке право в разі проведення реконструкції.

Маєток Лібермана, який належить Національній спілці письменників України / wikipedia

Та як з’ясували прокурори, реконструкція була проведена неналежно, а під час робіт до будинку ще прибудували літній майданчик для розміщення кафе площею 130,5 м².


 Маєток Лібермана – пам’ятка історії, мистецтва й архітектури, яка розташовується в Києві на Банковій, 2. Особняк збудував у 1879 році архітектор Володимир Ніколаєв, який у 1896 році  перебудував його на замовлення київського купця та цукрозаводчика Симхи Лібермана в стилі неоренесансу. Будинок більше відомий як будівля Спілки письменників України. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі