54% українців підтримують ідею заборони хутрових ферм. Результати опитування Kantar Online Track оприлюднив зоозахисник Олександр Тодорчук.

Проти виступають 24% людей. Найбільше ідею заборони хутрових ферм підтримують жінки (60%).

Територіально ініціатива заборони хутрових ферм більше підтримується на півдні України (60%). У центрі цей показник становить 47%. 


 Опитування Kantar Online Track репрезентує міське населення України, яке користується інтернетом у віці 18–55 років за статтю, віком, типом населеного пункту, регіону (проникнення інтернету в цій групі – 84%). 

 На основі цього дослідження всеукраїнський рух за права тварин UAnimals закликає Верховну Раду розглянути й ухвалити законопроєкт №2360 про вдосконалення правового регулювання хутрового виробництва в Україні.

 4 жовтня 2020 року в Києві пройшла акція «Стань на захист тварин!» з нагоди Всесвітнього дня тварин. Учасники акції вимагають заборонити хутрові ферми в Україні, припинити використання тварин у цирках, контактних зоопарках, дельфінаріях, заборонити евтаназію безпритульних тварин, полювання, припинити тестування косметики та побутової хімії на тваринах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Molodiya Festival, «Маленькі серця»