Мобільний шпиталь для хворих на коронавірус у Києві може з’явитися тільки на території Олександрівської лікарні, повідомив директор департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук виданню «Сегодня».

Інший варіант у КМДА не розглядають. Розгортання такого госпіталю – це крайній захід, пояснює Ткачук.

У Києві достатньо місць у лікарнях для хворих на коронавірус, каже голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан. Додатково в місті є 5000 ліжок для прийому хворих, додав він.


 Також COVID-шпиталь планували облаштувати в київському Палаці спорту. Крім цього, на зимовий період хотіли розгорнути низку польових шпиталів. Але для їхнього обладнання поки що не вистачає ліжок, інструментів і лікарів.

 Ще п’ять лікарень Києва облаштовують для прийому хворих на COVID-19. Зокрема, готують лікарні №1, 12, 15 і 18 і Київський міський центр радіаційного захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

 20 листопада 2020 року в Україні зафіксували рекордну добову кількість хворих на коронавірус – 14 575 нових випадків. Найбільше – у Києві (1391). Київ уже більш як тиждень лідирує за кількістю випадків COVID в Україні. Загалом у столиці 56 594 випадки COVID-19.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: GoogleMaps