В Ужгороді підприємців, які не можуть працювати через карантин «вихідного дня», звільнили від сплати окремих податків, повідомили в міськраді.

«На грудень встановили нульову ставку єдиного податку для підприємців І та ІІ груп платників, котрим через карантин заборонено працювати. На грудень встановили також нульові ставки оплати за комунальне майно для малого та середнього бізнесу», – повідомили там.

Також з 18 листопада й до кінця карантину звільнили підприємців від сплати за комунальне майно для літніх терас кафе та ресторанів. Крім того, їм дозволили надавати послуги на таких майданчиках незалежно від пори року.

Міськрада також просить уряд звільнити підприємців, яким заборонено працювати, від сплати єдиного соціального внеску (і за себе, і за найманих працівників).


11 листопада в Україні ввели карантин «вихідного дня»: у суботу та неділю відвідувачів не мають права приймати, зокрема, заклади громадського харчування, спортивні зали та ТРЦ.

Зауважимо, що попри рішення уряду деякі регіони відмовилися запроваджувати карантин «вихідного дня», а окремі заклади по всій Україні продовжували роботу. Відмовилися запроваджувати «карантин вихідного дня» Львів, Одеса, Черкаси й Івано-Франківськ. У Львові суботу та неділю зробили робочими днями, щоб не виконувати рішення уряду.

За порушення карантину «вихідного дня» за вихідні поліція закрила понад 2400 закладів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі