Верховна Рада не підтримала проєкт постанови, яка мала скасувати карантин «вихідного дня». Підтримали документ 149 депутатів, а треба 226.

У постанові депутати радили уряду переглянути рішення про карантин «вихідного дня», яке передбачає заборону закладів громадського харчування в суботу та неділю.

Проєкт постанови про скасування карантину «вихідного дня» внесли до Ради напередодні (16 листопада). Ініціювали його віцеспікерка парламенту Олена Кондратюк, депутат «Голосу» Ярослав Железняк, депутати «Слуги народу» Олександр Корнієнко та Давид Арахамія, депутат від «Опозиційної платформи –За життя» Юрій Бойко й Ірина Геращенко від «Європейської солідарності».


11 листопада в Україні ввели карантин «вихідного дня»: у суботу та неділю відвідувачів не мають права приймати, зокрема, заклади громадського харчування, спортивні зали та ТРЦ.

 Зауважимо, що попри рішення уряду деякі регіони відмовилися запроваджувати карантин «вихідного дня», а окремі заклади по всій Україні продовжували роботу. Відмовилися запроваджувати «карантин вихідного дня» Львів, Одеса, Черкаси й Івано-Франківськ. У Львові суботу та неділю зробили робочими днями, щоб не виконувати рішення уряду.

 За порушення карантину «вихідного дня» за вихідні поліція закрила понад 2400 закладів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі