Пандемія коронавірусу може спричинити в Україні найсильнішу рецесію за десятиліття, стало відомо зі звіту ООН за жовтень 2020 року.

У 40% родин один член сім’ї втратив роботу. А 80% домогосподарств втратили доходи, ідеться у звіті. Тож через кризу можуть збідніти дев’ять мільйонів українців.

Для сходу України соціально-економічні наслідки цього спаду будуть руйнівними, прогнозують в ООН. Станом на жовтень 58% родин із ОРДЛО повідомили про використання негативних механізмів пристосування для задоволення своїх основних потреб. На початку 2020 року таких людей було 49%. Крім цього, збільшується частка сімей, які мають заборгованість. У вересні таких родин було 15%, на початку пандемії – 11%.


З початком епідемії коронавірусу у світі світова економіка ввійшла в рецесію, заявили в МВФ. Ось тут ПОЯСНЕННЯ, ЩО ЦЕ ОЗНАЧАЄ та які наслідки очікувати.

 У липні 2020 року Україна пройшла найбільш складну стадію економічної кризи, а економіка країни почала відновлюватися. Про це повідомили в Мінфіні. Світовий банк прогнозував, що економіка України у 2020 році впаде на 3,5%, але відновиться у 2021-му.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі