КМДА оскаржує рішення Шостого апеляційного адмінсуду, яке відновило дозвіл на будівництво готелю на Андріївському узвозі, повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Він нагадав, що місто вже неодноразово демонструвало здатність зупиняти забудовників, «які нехтують думкою громади та намагаються втілити свої проєкти всупереч інтересам киян і столиці».

«Столиця має приклади заморожених об’єктів в історичній частині, власники яких зрештою пішли на умови киян і міста. Останній із таких прикладів – будівництво на вулиці Гончара, 17-23, де забудовник вже прибирає кілька зайвих поверхів», – каже Кличко.

Завершення будівництва, за словами Кличка, можливе лише за умови дотримання закону й попередніх домовленостей щодо поверховості та вигляду споруди.

Андріївський узвіз, 14–16, станом на 2019 рік / Фото: Вечірній Київ

 Приватне підприємство «Маркон» почало будувати готель на Андріївському узвозі, 14-16, у 2010 році. У 2018 році ДАБК виявив порушення в будівництві та скасував дозвіл на нього. Серед порушень була, зокрема, майбутня висотність будівлі, 9 поверхів (30 метрів), за дозволеної максимальної висоти 12 метрів. Кияни виходили на акцію протесту проти будівництва такого готелю.

 9 листопада 2018 року комунальники частково демонтували паркан біля забудови на Андріївському та будівельний кран. У 2019 році «Маркон» змінив проєктну кількість поверхів фасаду до чотирьох.

 20 жовтня 2020 року Шостий апеляційний адмінсуд скасував приписи ДАБК від 2018 року, що дало можливість відновити будівництво.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Вечірній Київ