Роботу Дарницької ТЕЦ зупинять, якщо там не будуть дотримуватися норм щодо шкідливих викидів, повідомив очільник Міністрества захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський виданню «Фокус».

Зараз на ТЕЦ будують фільтри. Їх мають встановити до кінця 2020 року. Це допоможе знизити деякі викиди. Наприклад, дрібнодисперсний пил, пояснює міністр.

Якщо цю умову не виконають, Мінприроди зупинить роботу ТЕЦ, її оштрафують і вимагатимуть компенсації збитків, додав міністр.


 Дарницька ТЕЦ – теплоелектроцентраль у Дарницькому районі Києва. Постачає тепло промисловим підприємствам і житловим масивам Дніпровського та Дарницького районів. Станція опалює близько 8% житлових об’єктів у Києві. 

 У 2017 році на ТЕЦ провели позапланову перевірку через скарги киян на задимленість. Цей об’єкт б’є всі рекорди з кількості скарг, повідомив тодішній міністр Мінприроди Остап Семерак.

 У 2018 році там запустили перший новий електрофільтр, що допоможе знизити рівень шкідливих викидів на станції. У межах реконструкції ТЕЦ до кінця 2021 року планують встановити ще чотири таких фільтри. Також хочуть побудувати установки сіркоочищення й азотоочищення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА