З 9 листопада 2020 року в Україні почне діяти оновлений поділ на карантинні зони, повідомив міністр Олег Немчінов після засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Уся Україна поділена на дві зони: «помаранчеву» й «червону».

Київ залишився в «помаранчевій» зоні.

Олег Немчінов / Telegram

До «червоної» зони ввійшли 60 міст, зокрема, такі обласні ценри: Житомир, Ужгород, Запоріжжя,  Івано-Франківськ, Миколаїв, Полтава, Рівне, Суми, Харків, Хмельницький, Чернівці, Чернігів.

Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.


Кожні 14 днів Україну ділять на карантинні зони відповідно до рівня загрози поширення COVID-19: «зелену», «жовту», «помаранчеву» й «червону». Попередній розподіл відбувся 23 жовтня.

 6 листопада 2020 року в Україні зафіксовано 9721 новий випадок коронавірусу. Уперше за час пандемії одужало 10 762 пацієнти, це найбільша кількість.

 Рада ухвалила закон, який передбачає штрафи за перебування без маски в громадських місцях чи транспорті (лише під час карантину, який офіційно діє до кінця року). Штраф становитиме від 170 ДО 255 ГРИВЕНЬ. Крім цього, МОЗ розглядає введення в Україні карантину вихідного дня, але без комендантської години.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі