На вулиці Грушевського обмежено рух від Європейської до Арсенальної площі, повідомляє патрульна поліція Києва.

Це пов’язано з проведенням масової акції автомобілістів з об’єднання «ЄвроАвтоСила». Її проводять в урядовому кварталі міста.

«ЄвроАвтоСила» / Facebook

Учасники вимагають доступного розмитнення авто. Вони проситимуть ухвалити відповідний закон і вирішити питання знаходження на території України автомобілів з європейською реєстрацією, пояснюють організатори.

Більше ста машин із регіонів України виїхали на акцію в Києві, додають вони. 


 Власники автомобілів з європейськими номерами проводять акції не вперше. Ще у 2018 році урядовий квартал заблокували протестувальники. Паралельно акції тоді відбувалися в 46 містах України. Основна вимога – скасувати законопроєкти про регуляцію іноземного імпорту автівок, які були ухвалені парламентом 8 листопада 2018 року. The Village Україна запитали в учасників акції про їхні вимоги та причини невдоволення.

 З 22 серпня 2019 року в Україні запровадили нові штрафи за ввезення й користування автомобілями з єврономерамиЯкщо термін доставки автомобіля перевищили від 20 до 30 діб, штраф – 85 тисяч гривень. Якщо перевищили на 30 діб, штраф – 170 тисяч гривень або конфіксація авто.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: «ЄвроАвтоСила» / Facebook