У київському Палаці спорту планують зробити COVID-шпиталь, повідомив головний держсанітарлікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю сайту «Сьогодні».

«Уже є попередні кошториси, які доопрацьовують. Ми зібрали потреби щодо обладнання, дали завдання ДП «Медичні закупівлі», щоб там проаналізували ціни, і запускаємо постанову, якою виділимо на це кошти, та починаємо розгортати шпиталь у Палаці спорту», – сказав Ляшко.

Також планують розгорнути низку польових шпиталів на зимовий період.

«Ці шпиталі мають розгорнути в приміщеннях з опаленням, вентиляцією, санітарно-технічними умовами. Тобто це великі площі, на яких додатково розміщуються ліжка таким способом, щоб була велика блокова система, де можна буде підвести кисень до ліжкомісць, забезпечити реанімаційні відділення, кімнати для медичного персоналу», – пояснює чиновник.

Водночас, за його словами, для обладнання таких шпиталів поки що не вистачає ліжок, інструментів і лікарів.

«Але на цей час ми знаємо кількість цього обладнання, є табелі оснащення; ми знаємо, скільки обладнання є на ринку, як його купити й поставити. Питання не так в обладнанні, як у забезпеченні медичним персоналом, адже лікар – це професія, яка здобувається роками», – каже Ляшко.


13 жовтня карантин в Україні продовжили до 31 грудня. Але жорсткий карантин уводити не планують. 28 жовтня режим надзвичайної ситуації в Україні також продовжили до 31 грудня.

 2 листопада в Україні почала працювати безкоштовна гаряча лінія для питань щодо COVID-19, її створили через завантаженість регіональних ліній МОЗ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Wikipedia / Artemka