Опублікували новий тираж книжки Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса», з якої Дарницький районний суд міста Києва просить вилучити згадки про Віктора Медведчука. Рішення суду в новому виданні надрукували на форзаці книги.

Суд заборонив розповсюджувати цю книжку зі згадками про Медведчука, та рішення ще не набуло чинності.

«Цей тираж особливий у всіх сенсах, але час розповісти про підготовлений сюрприз… На форзацах книги розміщено рішення Дарницького райсуду про заборону книги в першій інстанції, яке може набути чинності 18 листопада», – повідомила директорка видавництва Vivat Юлія Орлова.

Сьогодні 2 листопада. А це значить, що ми, як і обіцяли, починаємо відправляти ваші замовлення книги “Справа Василя...

Posted by Yuliya Orlova on Monday, November 2, 2020

Також на форзаці є передмова укладача книги, журналіста й історика Вахтанга Кіпіані.

Наклад у такому вигляді друкується вперше, попередній наклад книжки вже розкупили: саме тому видавництво вирішило надрукувати новий (3500 примірників).


19 жовтня Дарницький районний суд міста Києва заборонив розповсюджувати наклад книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу політика Віктора Медведчука. Суд визнав, що «деякі фрази в книзі порушують честь і гідність».

Книга «Справа Стуса» вийшла ще в травні 2019 року. Зараз готується її перевидання. Книга стала резонансною через суд із політиком Віктором Медведчуком, який хоче заборонити її в Україні. Він вважає, що в 9 епізодах книги є висловлювання, які «не відповідають дійсності та принижують честь і гідність політика».

Віктор Медведчук був адвокатом, якого надала держава поетові Василю Стусу у 80-х роках. Стуса звинувачували в «антирадянській агітації й пропаганді». Поета засудили до 10 років примусових робіт і 5 років заслання. Помер 4 вересня 1985 року в ув’язненні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі