Метро в Києві можуть знову закрити, якщо Київ перейде в червону карантинну зону. Зараз Київ – у помаранчевій. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю виданню «Сьогодні».

На питання, чи припинять роботу метро та громадський транспорт Києва, якщо місто опиниться в червоній зоні, Ляшко відповів:

«Якщо ми говоримо про червоний рівень епідемічної небезпеки, то там два пункти, які стосуються громадського транспорту. Перший – обмеження роботи громадського транспорту. Другий – заборона посадки на міжобласний і міжрегіональний транспорт. Маршрути, які їдуть з Києва, також можуть бути заборонені. Не скажу, що це буде відразу введено, але такий варіант імовірний».

Зауважимо, МОЗ лише рекомендує міській владі ухвалювати рішення щодо карантину, остаточне рішення – за КМДА.

Ще в серпні мер Києва Віталій Кличко заявляв, що повторно закрити метро можуть, якщо в Києві станеться «вибух» захворюваності на коронавірус, маючи на увазі, що кількість ліжок і кількість лікарів буде меншою, ніж кількість хворих на COVID-19.


 З 2 листопада до червоної зони потрапили 112 адмінодиниць у 20 регіонах, зокрема 11 обласних центрів: Житомир, Івано-Франківськ, Чернівці, Рівне, Хмельницький, Чернігів, Харків, Ужгород, Миколаїв, Полтава та Суми.

 13 жовтня карантин в Україні продовжили до 31 грудня. Але жорсткий карантин уводити не планують, заявив президент Володимир Зеленський.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі