На Пішохідному мосту через Дніпро (на Труханів острів) на велодоріжці встановили гумовий «лежачий поліцейський», повідомила організація «Київ – велосипедне місто». Він небезпечний для руху велосипедистів та користувачів електросамокатів.

В організації кажуть, що його встановлювали невідомі люди, без спецодягу та жилетів та без згоди балансоутримувачів. Київський велоактивіст Віталій Селик каже, що це вперше в Києві встановили такий засіб.

Як повідомив очевидець у спільноті «Білий велосипед», «лежачий поліцейський» встановили, бо перед цим велосипедист нібито збив дівчину на роликах.

Чому вони небезпечні:

«Встановлені на велосипедній доріжці гумові засоби заспокоєння руху призначені лише для автомобілів та інших моторизованих транспортних засобів і вкрай небезпечні для велосипедного руху та руху на персональних електричних засобах», – пояснили в організації.

Додали, що через них велосипедист може впасти і травмуватись, вони слизькі при опадах та не мають світлоповертальних елементів. В організації вимагають демонтувати «лежачий поліцейський».

Велосипедна доріжка, яка пролягає по Пішохідному мосту, є частиною магістрального велосипедного маршруту «Троєщина – Центр», який почали організовувати ще у 2015 році. Він досі частково недобудований.


Кількість велосипедистів восени в Києві в будній день зросла у 2,5 раза, а у вихідний – майже у 2 рази в порівнянні з 2019 роком.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі