50% українських фрілансерів щомісяця заробляють по 400-600 доларів, свідчать дані платформи Freelancehunt, на якій зареєстрована понад 250 тисяч фрілансерів. Про це пише AIN.ua.

Близько 50% всіх фрілансерів на платформі – дизайнери і програмісти. При чому кількість розробників за останні 10 років збільшилася втричі. Мають попит сьогодні також копірайтери, маркетологи і перекладачі.

Половина виконавців заробляє від 400 до 600 доларів на місяць, близько 30% отримують від 1000 доларів і вище. Вузькопрофільні фахівці або фрілансери з високим рейтингом можуть заробляти ще більше.  «Українці йдуть на фріланс, тому що їх приваблює вільний графік, відсутність контролю від начальника. Більшість фрілансерів працюють з дому», – пояснили у Freelancehunt.

За даними Freelancehunt, частіше за інших роботу у фрілансерів замовляють IT-компанії, маркетингові агентства, дизайнерські студії та замовники зі сфери послуг. Близько 61% клієнтів фрілансу – це ФОПи.

Базові запити замовників: тексти, ілюстрації, переклади, логотипи, верстка буклетів. За останній час виріс попит на SMM і розробку мобільних додатків.


 Через карантин зросла кількість українців, які цікавляться фрілансом.

 Станом на жовтень 2020 фріланс-платформа Freelancehunt об'єднує понад 250 тисяч фрілансерів і майже 80 тисяч замовників.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі