Почались підготовчі роботи до демонтажу зайвих поверхів незаконної забудови на вулиці Гончара в Києві, повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський. 

«Днями тут розпочнеться масштабний демонтаж останніх поверхів до граничної відмітки висоти у 27 метрів. Нові власники вже отримали дозвіл на порушення благоустрою», – каже Мондриївський.

Зараз висота будівлі – 39 метрів. Забудовник зобов’язався демонтувати 12 метрів будівлі, уточнили для The Village Україна у КМДА.

На питання, скільки залишиться поверхів, відповіли: «Мають демонтувати всі конструкції, усі надбудови, які перевищують 27 метрів. Специфіка забудови така, що некоректно сказати, що залишать 9 поверхів. Там ще буде дах та інші конструкції».

У серпні 2020 року новий забудовник вирішив відновити будівництво, водночас погодився зменшити поверховість будівлі – відповідний меморандум забудовник підписав із місцевою громадою, яка виступала проти будівництва, і КМДА.


Будівництво висотки на вулиці Гончара триває з 2008 року, забудовник – «Інвестиційно-будівельна група». Будівництво незаконне, оскільки ведеться в буферній зоні Софії Київської, яка є заповідною територією.

У 2019-му Верховний Суд визнав, що будівельні роботи незаконні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі