Кількість велосипедистів восени в Києві в будній день зросла у 2,5 раза, а у вихідний – майже у 2 рази в порівнянні з 2019 роком – підрахувала ініціатива U-Cycle.

Підрахунок проводили з 9 до 19 вересня 2020 року на 22-х перехрестях міста.

Протягом двох годин члени U-Cycle нарахували в будній день 4 569 велосипедистів та у вихідний – 3 675. Це рекорд за останні сім років підрахунку в осінній сезон, пояснюють організатори.

U-Cycle

Крім того, ініціатива U-Cycle вперше порахувала, скільки людей користується легким персональним транспортом. Наприклад, електросамокатами, моноколесами, сегвеями. Відтак у будній день зафіксували 1152 користувачі, а у вихідний вдвічі менше – 665.

U-Cycle

Якщо під час пандемії місто організує тимчасові велодоріжки, то кількість велосипедистів і користувачів легкого персонального транспорту значно зросте, кажуть в U-Cycle.


 Кількість велосипедистів у Києві під час карантину зросла більш ніж у 2,5 рази в порівнянні з весною 2019 року. Підрахунок у Києві провели 22 квітня 2020 року: у той день на вулицях міста понад 5 400 людей користувалися велосипедом. Це був рекорд.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ІнфографікаU-Cycle

Обкладинка: Андрій Баштовий для The Village Україна