Кондитерська корпорація Roshen презентувала проєкт реконструкції Палацу культури імені Корольова, повідомив засновник компанії, президент України в 2014–2019 роках Петро Порошенко.

Палац культури розташовується в Солом’янському районі.

Тут створять  концертний зал «міжнародного класу» Roshen Concert Hall.

У коментарі The Village Ukraine пресслужба Roshen розповіла, що він буде некомерційним. Перші п'ять років дефіцит бюджету покриватиме корпорація Roshen.

Акустичний зал буде розрахований на 1500 глядачів та повний склад великого симфонічного оркестру.

Загалом у концертному залі планують зробити три рівні: партер та два рівні балконів, загальна кількість посадкових місць – 1800.

Для поп і джазових концертів партер зможуть трансформувати у відкритий майданчик без сидінь, завдяки чому місткість залу зростатиме до 2500.

Також на локації буде камерний зал на 400 місць.

Окрім залів, створять інфраструктуру для репетицій оркестрів та хорових колективів.

У новому концертному залі планують проводити 250 заходів на рік, дві третини з яких – виступи оркестрів та хорових колективів.

Відкрити Roshen Concert Hall планують у 2025 році.



 У вересні 2020 року корпорація Roshen купила Палац культури імені Корольова, що в Солом’янському районі. Будівлю придбали за понад 66 мільйонів гривень. Тоді ж повідомили, що побудують тут концертний зал, що стане новою архітектурною пам’яткою. 

 Після цього спільнота захисників архітектури Ukrainian Modernism закликала не руйнувати пам’ятку модернізму – Палац культури імені Корольова. Вона закликала зберегти автентичну архітектуру й об’єкти монументального мистецтва Палацу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка і фото: Петро Порошенко/Facebook